Hur man använder en elektronisk signatur

Hur man signerar elektroniskt är en mycket relevant och viktig fråga att ställa om du ska arbeta med digitala signaturer.

Prova det gratis nu

Är en elektronisk signatur giltig?

En annan viktig fråga att ställa när det gäller elektroniska signaturer är deras giltighet. Sist men inte minst är det relevant att fråga vilken leverantör som kan användas. Man kan hänvisa till Addo Sign, som tillhandahåller elektroniska signaturer. De har i detalj informerat om hur man undertecknar elektroniskt och bland annat hur man undertecknar med BankID. Du kan läsa mer om hur man skriver under elektroniskt, om elektroniska signaturer är giltiga och mycket mer här.

Digitala signaturer och deras giltighet

En elektronisk signatur är samma sak som en digital signatur, även kallad digital underskrift. Denna typ av signatur används för att bekräfta att du är den du säger att du är. För att understryka - en digital signatur är lika bindande som en signatur på ett papper.

Du kan alltså skriva under med BankID utan problem och det är en giltig digital signatur som bekräftar att du är du. Det finns många fördelar med elektroniska signaturer:

Ditt arbetsflöde blir enklare

check

Du får en signatur snabbt och enkelt

check

Genom att använda Addo Sign får du många fördelar i affären.

check

Hur undertecknar man elektroniskt?

Det finns flera olika leverantörer som erbjuder elektroniska signaturer. Du kan till exempel använda Addo Sign, som gör det enkelt för dig, dina kunder och dina affärspartners att underteckna elektroniskt.

På Addo Signs webbplats hittar du information som hjälper dig att förstå hur du kan underteckna elektroniskt och hur de undertecknade dokumenten lagras efteråt. Du kan hitta många fler svar på webbplatsen och samtidigt få en bättre uppfattning om vad det kostar att använda elektroniska signaturer.

Prova det gratis nu

Det ska vara lätt för alla att underteckna elektroniskt.

Att signera elektroniskt är ganska intuitivt. Du loggar in på din valda plattform, till exempel Addo Sign. Här kan du välja vilka dokument som ska skickas till kunden, affärspartnern eller kollegan för signering.

Med Addo Sign får du muligheten til å signere på ulike måter og sende filer direkte til mottakerens digitale postkasse:

  • Du kan signere direkte på skjermen ved å tegne din signatur
  • Du kan signere med svensk BankID

Du har fått den elektroniska signaturen, vad händer nu?

När du har skickat en begäran om att få din elektroniska signatur är det första du behöver göra att vänta. Om du efter en viss tid fortfarande inte har fått någon signatur kan du skicka ett meddelande till mottagaren om att han eller hon ska signera det dokument du skickat.

Om du har valt Addo Sign som leverantör av elektroniska signaturer kan du se statusen för ditt dokument i signeringsfasen från plattformen.

Prova det gratis nu


Viden og inspiration

Gå til blogoversigt

keyboard_arrow_up